تالار وب

ازدواج سنتی یا مدرن، کدام بهتر است؟

ازدواج سنتی یا مدرن، کدام بهتر است؟

همان طور که میدانید، هر دو این ازدواج ها مزیت ها و معایبی دارند. تشخیص این که کدام یک از این ازدواج ها بهتر است، کار ساده ای نیست. در واقع باید شرایط فردی و خانوادگی خود را بسنجید.
گاهی وقت ها فشار فرهنگی به گونه ای است که اساسا ازدواج مدرن معنا ندارد و برخی مواقع، انتظارات خانواده ها به گونه ای است که اگر فرزند، انتخاب همسر را به خانواده اش واگذار کند، وابسته، ناتوان و بی مسئولیت لقب می گیرد.

اما در یک جمع بندی کلی، باید گفت که نه ازدواج سنتی همیشه با خطر بی علاقگی همراه است و نه ازدواج مدرن با احتمال شکست.

احتمال طلاق عاطفی یا قانونی در ازدواج سنتی مثل هر نوع ازدواج دیگری وجود دارد. برخی خانم ها در این روش ازدواج، قدرت گزینش کمتری دارند، اما این سبک ازدواج اگر به درستی و نه ناقص اجرا شود، به دلایل متعددی، از ازدواج های مدرن و شبه مدرن امروزی بهتر و پایدارتر است.
تشخیص این که کدام یک از این ازدواج ها بهتر است، کار ساده ای نیست. در واقع باید شرایط فردی و خانوادگی خود را بسنجید.
?یکی از دلایل موفقیت در ازدواج سنتی ، غربال اولیه برای انتخاب شریک زندگی است که از سوی فردی غیر از جوان در آستانه ازدواج صورت می گیرد، یعنی شریک زندگی آینده یک جوان معمولا پس از گذر موفق از مرحله یا مراحل گزینش مقدماتی یک همجنس (مثلا مادر، خواهر، خاله پسر یا برعکس پدر دختر و…) انتخاب می شود. همین امر به ظاهر ساده باعث می شود بسیاری از انتخاب های احساسی و ظاهربینانه به کنار رود و فرد عقلانی تر انتخاب کند. همچنین بسیاری از زوایای پنهان دختر و پسر که معمولا از تیررس دید جنس مخالفشان خارج است، فراچنگ چشمان یک همجنس و به دور از هرگونه هیجانات معمول بین دو غیرهمجنس سنجیده می شود.

مجموعه پیشنهادی:  آغاز پرداخت وام مسکن خانه یکم از امروز

?در ازدواج مدرن فرد، رابطه را به قصد ازدواج ولی بدون هیچ تعهد واقعی آغاز می کند و فقط در موارد اندکی آن را با تعهد ازدواج رسمی به پایان می برد، در حالی که در ازدواج سنتی از همان ابتدا فرد تعهد خودش را با خواستگاری رسمی نشان می دهد.

?در ازدواج، بحث شناخت طرف مقابل بسیار اهمیت دارد. در ازدواج سنتی فرد پس از خواستگاری رسمی اولیه، شرعا می تواند برای شناخت طرف مقابل ده ها جلسه معارفه رسمی و غیرگناه آلود در درون یا بیرون منزل داشته باشد و تحت اشراف والدین این امر خطیر را به نحو خداپسندانه به انجام رساند، اما در ازدواج مدرن وضع تا حدی متفاوت است و در بسیاری موارد دختر و پسر این شناخت را معمولا بدون اطلاع والدین و البته در خلوت کسب می کنند. با این وصف، تقریبا شناخت ما از طرف مقابل در ازدواج مدرن، عاری از خطا نیست و بشدت هیجانات جنسی و غیرجنسی در ارزیابی ما از طرف مقابلمان موثر است. به عبارت دیگر شناخت ما شناخت واقعی نیست.

?نکته دیگر این است که در ازدواج مدرن، مساله مجاورت فیزیکی یا شبه فیزیکی دو غیرهمجنس (مانند فضای چت و شبکه های مجازی و…) نقش اعجازآمیزی در متقاعدسازی دو جنس به این که از هر جهت با هم تفاهم دارند، بسیار پررنگ است. در حالی که در ازدواج سنتی بنا بر این است که طرفین تا پیش از جلسات معارفه رسمی از هرگونه مجاورت فیزیکی یا شبه فیزیکی به دور باشند و بی دلیل توهم و سودای کفویت در سر نپرورانند، ضمن این که در ازدواج سنتی والدین از همان ابتدا در جریان امور هستند، ولی در ازدواج مدرن معمولا رابطه دختر و پسر بدون اطلاع والدین یکی از طرفین یا هر دو صورت می گیرد و این مخفی کاری سنگ بنای بسیاری از مخالفت های والدین با اصل ازدواج یا در متن زندگی زناشویی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید