تحقق سیاست های کلی خانواده در دستور کار مجلس
نمایندگان مجلس و بخصوص اعضای کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت مجلس شورای اسلامی، نقش ویژه ای برای تحقق سیاست های کلی خانواده دارند. در همین راستا، دو تن از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با سلامت آنلاین، از آمادگی کامل این کمیسیون برای تحقق این سیاست های ابلاغی خبر دادند و در این راستا به برخی برنامه های این کمیسیون نیز اشاره کردند.
دکتر مرتضی خاتمی، نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: این سیاست ها و خط مشی ها بسیار راهگشاست و قطعا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن اعلام آمادگی کامل جهت اجرای منویات معظم له، در این مسیر دین خود را ادا خواهد کرد .
نماینده مردم ماهنشان وایجرود افزود: در اولین فرصت باید این موضوع در کمیسیون مطرح شود و راه های نیل به اهداف جمعیتی وحمایت از بنیان خانواده وتحکیم آن مورد بررسی قرارگیرد. به طور یقین، مجلس نیز خط مشی مناسب را در ارتباط با این سیاست ها ترسیم خواهد نمود تا ما بتوانیم سریع تر به این اهداف دست یابیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم که به سرعت، مواضع کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون های ذیربط دیگر در این باره اعلام شود.
خاتمی همچنین در باره تجمیع بیمه های درمانی و برنامه کمسیون برای اجرای این قانون اظهار داشت : کمیسیون نظر خود را جمع بندی کرده و به کمیسیون تلفیق داده است که امیدواریم آنچه که به صلاح است پیش بیاید .
وی در باره نظر کمیسیون گفت : نظر بر این بوده است که در گام اول دبیرخانه شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت منتقل شود و تاکید شد که سازمان بیمه سلامت تحت نظر شورای عالی بیمه سلامت که محل استقرار دبیرخانه آن در وزارت بهداشت باشد، قرار گیرد، اما به عنوان یک سازمان مستقل فعالیت کند؛ البته این پیشنهاد طی روزهای آینده درکمیسیون تلفیق پیگیری خواهد شد.
از سوی دیگر، دکتر محمدحسین قربانی، نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز درباره برنامه های کمیسیون بهداشت برای حرکت در مسیر سیاست های کلی خانواده به سلامت آنلاین گفت: کمیسیون در این زمینه از بعد قانونگذاری و نظارت وارد می شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه با اشاره به برنامه های مجلس در حوزه سیاست های جمعیتی افزود: در بحث قانون گذاری، رفع موانع فرزند آوری، حمایت از خانواده و مسائل تشویقی برای مادران مثل اعطای مرخصی ها و … در ذیل قانون حمایت از خانواده آمده است که در این راستا، فعالیت های نظارتی هم در شرایط خوبی است.
وی تاکید کرد: خوشحالیم از اینکه مقام معظم رهبری در این برهه از زمان، بحث سیاست های کلی خانواده را مطرح کردند و با تمام توان برای تحقق آن تلاش خواهیم کرد.
قربانی تصریح کرد: اعتقاد دارم که بحث تحکیم بنیان خانواده، فرزند آوری و استحکام محیط خانواده، مواردی است که علاوه بر وضع قوانین، به فرهنگ سازی نیز نیاز دارد.برای ترویج فرهنگ فرزند آوری، باید بحث اشتغال، حمایت های اقتصادی و معیشتی نیز دیده شود.
نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت افزود: در بحث تحکم بنیان خانواده نیز یکی از عواملی که می تواند بنیان خانواده را مستحکم کند وضع معیشت و اشتغال جوانان است. وقتی جوانی با تحصیلات بالا بیکار باشد و نتواند معیشت خود را تامین کند، به سختی تن به ازدواج و فرزند آوری می دهد.
وی رشد جمعیت را نگران کننده دانست و اظهار داشت: ۲۰ درصد از جمعیت تک فرزند هستند و ۲۰ درصد دیگر بدون فرزند هستند که در بسیاری از این موارد، مشکل به موضوع معیشت و اشتغال بر می گردد .
قربانی با اشاره به اینکه همه سازمان ها باید در راستای تحکیم خانواده قدم بردارند تصریح کرد: حمایت از اشتغال و جلوگیری از معضلات اجتماعی چون اعتیاد، در راستای تحکیم خانواده بسیار اثرگذار است.