تالار وب

ضرورت آموزش رفتارهای پرخطر جنسی

ضرورت آموزش رفتارهای پرخطر جنسی

انجام رفتارهای پرخطر جنسی، ناگهانی و اتفاقی نیست و زمینه های آن از دوران کودکی شکل گرفته و باعث بروز این رفتارها در نوجوانی و بزرگسالی می شود . رفتاری که به شیوع بیماری های خطرناکی چون ایدز منجر می شود.
تالار وب:بررسی روند آماری چند سال اخیر مبتلایان به ایدز در ایران نشان می دهد که تعداد و درصد مبتلایان به این ویروس خطرناک از طریق ارتباط جنسی محافظت نشده در حال افزایش است و تصمیم مسئولان ذیربط کشور بر این است که کلیه افرادی که از نظر جنسی فعال هستند برای پیشگیری از انتقال ایدز و سایر بیماری های آمیزشی باید آموزش کافی در خصوص تماس جنسی سالم و ایمن و استفاده از کاندوم را دریافت کنند .

                          عوامل بروز رفتارهای پرخطر جنسی در خانواده

فضای خانوادگی پرتنش و آشفته و ناسازگاری والدین با یکدیگر یا فرزندان ، جدایی پدر و مادر ، حمایت ناکافی از فرزندان ، خجالت و کم رویی شدید یا خشونت و رفتارهای پرخاشگرانه ، هیجان خواهی ، اختلالات روانپزشکی همچون بیش فعالی ، افسردگی دو قطبی و اختلال شخصیت ، وضعیت اقتصادی نامناسب خانواده ، نداشتن برنامه های مناسب برای اوقات فراغت و گرایش به مصرف مواد محرک و روانگردان ها با بروز رفتارهای پرخطر و ابتلا به اچ آی وی ارتباط نزدیکی دارد و خانواده هایی که بر رفتارهای فرزند خود در دوران نوجوانی و جوانی نظارت ندارند یا در مقابل ، فرزندان خود را به شدت و بیش از حد کنترل می کنند زمینه را برای رشد آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر جنسی آماده می کنند .

                                 افراد پرخطر و در معرض خطر جامعه

زنان خیابانی ، مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر و همسرانشان ، زندانیان و همسرانشان ، نوجوانان در بحران بلوغ ، کودکان کار ، سربازان دور از خانه و جوانان با روابط جنسی متعدد و همسرانشان در گروه افراد پرخطر و در معرض خطر قرار دارند .

از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به ایدز و عفونت های آمیزشی در ایران می توان به ارتباط جنسی محافظت نشده یعنی تماس های جنسی بدون کاندوم ، تماس جنسی با خشونت و زور (تجاوز) ، تماس جنسی از طرق غیر معمول و غیر بهداشتی مانند تماس جنسی در دوران قاعدگی و ابتلا به عفونت های آمیزشی همچون سوزاک و سیفلیس و تبخال و زگیل تناسلی اشاره کرد .

                           زنان در مقایسه با مردان در خطر بیشتری قرار دارند

احتمال انتقال بیماری ایدز از مرد به زن چندین برابر بیشتر از زن به مرد است و این تفاوت بین ۳ تا ۲۰ برابر برآورد شده است . در نتیجه زنان در خطر بیشتری قرار دارند . تفاوت ساختمانی اندام تناسلی زن و مرد موجب می شود که مخاط اندام تناسلی زن در معرض تماس بیشتری با ترشحات آلوده مرد قرار گیرد و بقای اسپرم آلوده در اندام تناسلی زن بیشتر است .

زنان خیابانی کم سن و سال نیز چون دستگاه تناسلی شان هنوز رشد کافی نداشته در حین روابط خراشیدگی ، پارگی و خونریزی بیشتر دارند و استعداد ابتلا به عفونت های آمیزشی و ایدز در آنان بیشتر از سایر گروه های سنی است . از سوی دیگر این افراد از آنجایی که جوان تر هستند تعداد مشتری های جنسی بیشتری دارند و به دلیل سن پایین از آگاهی و آموزش کمتری برخوردارند و حتی با یکبار تماس جنسی بدون کاندوم خطر ابتلا وجود دارد .بنابراین متخصصان می گویند در هر نوع رابطه جنسی استفاده از کاندوم به عنوان یک وسیله پیشگیری کننده همواره باید رعایت شود .

                                     لزوم ترویج استفاده از کاندوم

باید تاکید شود که استفاده از کاندوم در افراد مبتلا به ایدز صرفا به منظور محافظت دیگران نیست . بلکه استفاده از آن مانع ورود عوامل جدید بیماری زا به بدن فرد مبتلا شده و در نتیجه از ابتلا به سایر انواع ایدز (انتقال مجدد ایدز) و سایر عفونت های آمیزشی پیشگیری می کند.

مجموعه پیشنهادی:  هشداری به خانم ها، هشداری به آقایان

خطر انتقال مجدد ایدز بین زوجین به ویژه همسرانی که هر دو مبتلا به ایدز هستند همواره مطرح است و توصیه می شود تمامی زن و شوهرهای مبتلا در تمامی ارتباطات جنسی از کاندوم استفاده کنند . اگر کاندوم همیشه و درست استفاده شود اثر بخشی بالایی در پیشگیری از ابتلا به ایدز و بیماری های قابل انتقال از طریق تماس های جنسی و بارداری دارد .

                             نقش مخدرها و مشروبات الکلی در انتقال ایدز

 رابطه جنسی در ازای دستیابی به مواد مخدر یکی از نکاتی است که در زنان بیشتر دیده می شود باید بدانید مصرف مشروبات الکلی ، روان گردان ها و سایر مخدرها باعث کاهش سطح هوشیاری و از دست دان خویشتنداری و اختلال در قدرت تصمیم گیری می شود . این مواد به روی تخیلات و تمایلات جنسی تاثیر می گذارد و فرد را به اوج میل جنسی می رساند و در صورت مصرف ، فرد قادر به تصمیم گیری درست برای حفظ سلامت خود نخواهد بود و بیشتر تماس های جنسی ، بدون استفاده از کاندوم خواهد بود به خصوص اگر مواد محرک به صورت گروهی و در انواع پارتی ها مصرف شود . لازم است بدانید مخدرها پس از مدتی باعث کاهش قدرت جنسی می شوند اما همچنان محرک میل جنسی هستند .

                                         اصلی ترین راه های پیشگیری

۸۰ درصد راه انتقال ایدز در سطح جهان از طریق تماس جنسی گزارش شده است و آموزش پیشگیری باید مطابق با سطح اطلاعات افراد و از اواخر دوره دبستان و در دختران به دلیل پیدایش سریعتر بلوغ کمی زودتر از پسران شروع شود . در حال حاضر مهمترین راه پیشگیری استفاده از کاندوم در انواع تماس های جنسی است و خویشتنداری و به تاخیر انداختن اولین رابطه جنسی تا زمان ازدواج با همسر و وفاداری زوجین به یکدیگر از اصلی ترین شاخص های مهار انتشار بیماری ایدز در ایران است و توصیه بر این است که والدین به جای آنکه با فراهم کردن تمام امکانات و خواسته های رفاهی فرزندان بخواهند از رفتارهای پر خطر آنها پیشگیری کنند بهتر است وقت بیشتری را با فرزندان خود بگذرانند ، با آنها صحبت کنند ، محبت خود را زیادتر به آنان ابراز نمایند و احترام بیشتری برای فرزندان خود قائل شوند .

                                  افراد پرخطر جنسی به کجا مراجعه کنند ؟

اچ ، آی ، وی ویروس نقص ایمنی بدن انسان است . این ویروس عامل ایجاد ایدز است . زمانی که ویروس ایدز وارد بدن فرد می شود ، سیستم دفاعی بدن ضعیف می شود و توان مقابله با هیچ نوع از میکروب های بیماریزا و عفونی را ندارد . در این حالت فرد به دلیل ضعف سیستم ایمنی به مجموعه ای از بیماری های مختلف و مهلک مبتلا می شود و در نهایت جان خود را از دست خواهد داد . اما خبر خوش آنکه افرادی که به موقع تحت مشاوره و درمان قرار گیرند با دریافت داروهایی جلوی تکثیر ویروس ایدز در بدن آنان گرفته می شود و فرد با مصرف مداوم و مرتب داروهای تجویزی همچون سایر افراد سالم عمر طبیعی خواهد داشت .

مراکز مشاوره بیماری های رفتاری به صورت حضوری و تلفنی برای مشاوره و انجام آزمایش رایگان و محرمانه در سراسر کشور آماده خدمت به همنوعان هستند . مراکز مشاوره بیماری های رفتاری با نام “مراکز مشاوره ایدز” در سامانه ۱۱۸ ثبت شده است .

منبع: سلامت آنلاین
تالار پذیرایی

دیدگاهتان را بنویسید