نقطه آغازین یک انتخاب
بی شک خواستگاری رفتن در ذهن هر فردی که در آستانه ازدواج است؛ نقطه آغازین یک انتخاب است. اما بهتر است قبل از این که به این مراسم بروید، نکات مهمی را در نظر بگیرید تا بتوانید یک انتخاب خوب داشته باشید..
برای داشتن یک ازدواج موفقیت آمیز بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
تفاهم نسبی در تفکر و هوش
اولین چیزی که در حوزه تفکر جلوه گر می شود هوش است. زندگی یک زوج با اختلاف هوش فاحش بسیار مشکل است.
افرادی که ضریب هوشی پایینی دارند؛ پختگی کامل را ندارند. عامل دیگر تشخیص هوش انتزاعی است، انتزاعی یعنی: توانایی درک و استنباط موقعیت های کلی افرادی که تفکر انتزاعی دارند خیلی زود شما را می فهمند و لازم نیست برایشان تکرار کنید. جنبه دیگر تفکر، توانایی حل مسأله است. یعنی تفکری که انسان می تواند در آن مسائل خودش را حل کند. گاهی یک نفر از روی ترحم با فردی ازدواج می کند که از نظر هوش در سطح پائینی است. زندگی با کسی که با شما اختلاف هوشی دارد، مشکل است یکی از ارکان اصلی مدیریت تفکر خوب است.
تشابه در اصول اعتقادی و مذهبی
شباهت در عقاید مذهبی به قدری در سعادت کانون زناشویی اهمیت دارد که روان شناسان، ازدواج دو نفر از مذاهب مختلف را معمولا غیر عاقلانه می دانند. دلایل این نظریه بسیار است.
شباهت در عقاید مذهبی به قدری در سعادت کانون زناشویی اهمیت دارد که روان شناسان، ازدواج دو نفر از مذاهب مختلف را معمولا غیر عاقلانه می دانند. دلایل این نظریه بسیار است
نخست اینکه، اگر تنها یکی از دو همسر به عقاید مذهبی خود با ایمان کامل پایبند باشد، امکان اختلاف نظر در این مورد زیاد خواهد بود. به علاوه آنچه که در این زمینه اهمیت دارد، تربیت کودکان بر حسب عقاید مذهبی به خصوص است.
بسیار پیش آمده است که دو نفر قبل از ازدواج از مفاهیم کلی در مورد مذهب استفاده می کنند و هر دو توافق پیدا می کنند ولی بعد از ازدواج، در نمودها و مصادیق آن موارد کلی، دچار اختلاف می شوند.
مثلا، هر دو می گویند مسلمانیم، هر دو از صداقت، ایمان، حجاب و…. حمایت می کنند. ولی در برخورد با مسائل و جزئیات زندگی، برداشتها و اختلافهای جدی پیدا می کنند.
به عنوان مثال یکی حجاب را چادر می داند، دیگری هیچ اعتقادی به چادر یا حتی به مانتو هم اعتقاد ندارد. یکی هرگونه موسیقی را حرام می شمارد، دیگری موسیقی را آرامش روح می داند. یکی زندگی مرفه را در تعارض با مذهب نمی داند، دیگری رفاه گرایی را در تضاد با مذهب خود می داند. قبل از ازدواج دقت کنید که بیشترین تناسب مذهبی را با هم داشته باشید.
تناسب سنی در ازدواج
دختر و پسر که با هم ازدواج می کنند باید از لحاظ سنی و با همدیگر فاصله سنی زیادی نداشته باشند. فاصله سنی معمولاٌ نگرش فکری را نیز باعث می شود و عدم تفاهم را پیش خواهد آورد. تناسب سن در میان زن و مرد آن دو را از نظر علائق و نیاز ها به هم نزدیک می کند.
در زندگی زناشویی به خصوص تمایلات جنسی بیش تر در زن و مردی که از لحاظ سنی تناسب دارند وجود خواهد داشت و بهتر می توانند به نیاز های طبیعی هم پاسخ دهند. سن ازدواج در شرایط جغرافیایی و اقلیمی متفاوت است. در مناطق گرم سن بلوغ و ازدواج پایین و در مناطق کوهستانی و سرد بالاتر است. بهترین سن ازدواج رسیدن به بلوغ عاطفی و روانی است. ممکن است کسی در۲۰ سالگی و دیگری در ۳۰ سالگی به این بلوغ برسد. ازدواج دیررس نیز به نوبه خود اثرات سویی روی ازدواج می گذارد.
میزان طلاق و کشمکش بیشتر به چشم می خورد. مشکل اساسی که این افراد در زندگی زناشویی دارند این است که به علت راه مخصوصی که در زندگی پیش گرفته اند قادر به برآوردن نیاز های همسر خود نیستند.
دقت در انتخاب فرزند چندم خانواده؟
به کسی هم که در کودکی و نوجوانی خوش گذرانده باشد در زندگی آینده شان با مشکلات جدی مواجه می شوند
یکی از مسائل مهمی که در ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد ردیف فرزندان در خانه است. به اعتقاد روانشناسان فرزند اول دارای وضعیت معاون و مسئولیت های زیادی را قبول می کنند. بچه های اول سنگ زیرین آسیاب زندگی اند، روی دیگر فرزندان نفوذ دارند از سوی دیگر گاهی هم مظلوم واقع می شوند. معمولاٌ در خانواده های کم جمعیت بچه های آخر و یا تک فرزند مسئولیت چندانی ندارند. به آنها زیاد سرویس داده می شود و خوش می گذرانند.
به کسی هم که در کودکی و نوجوانی خوش گذرانده باشد در زندگی آینده شان با مشکلات جدی مواجه می شوند. چنین افرادی توانایی روبه رو شدن با اتفاقات عادی زندگی را ندارند. خانواده بر نحوه ی رشد افراد تأثیر می گذارد. اگر در خانواده راه و رسم زندگی مشترک به افراد آموخته شود و آن را برای پذیرش مسائل و واقعیات زندگی آماده کنند، اهمیت آخر، اول و یا تک فرزندی به حداقل می رسد.
چگونگی تفکر درباره مسائل زناشویی و جنسی
تمام مواردی که در بالا بیان شد همه بستر ساز شروع یک زندگی با درایت بوده و در نهایت پس در افق آینده پس از خواستگاری مسئله زناشویی و روابط جنسی مطرح می شود.
چگونگی رفتارجنسی از خانواده ای تا خانواده دیگر و از هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. برای داشتن یک ازدواج موفق بهتر است در گزینش های پیش از ازدواج و در زمان خواستگاری به سطح آگاهی فرد مقابل درباره روابط جنسی هم دقت داشته باشید. دانسته ها و اطلاعات کافی در این باره موجب برقراری یک پیوند عاطفی و رابطه زناشویی موفق خواهد شد. بر همین اساس بهتر است سطح مطالعات فرد مقابل و نوع راویه دید او به مسائل جنسی را نیز از نظر بگذرانید تا خدای نکرده در هنگام زندگی زیر یک سقف دچار بحران بر سر اینگونه مسائل نشوید.
منیع: کلوب ازدواج تبیان
تالار پذیرایی
تالار وب