کتاب نظریه انتخاب نوشته ویلیام گلاسر
کتاب حاضر در واقع «مانیفیست» رویکرد روانشناسی مثبت گرای «تئوری انتخاب» و واقعیت درمانی در گسترهی روانپزشکی، روانشناسی و علوم رفتاری است. «تئوری انتخاب» یک تئوری مبتنی بر روانشناسی کنترل درونی است که معتقد است گذشته ها بر زندگی کنونی ما اثر شگرفی داشته است ولی تعیین کننده رفتار کنونی ما نیست. میزان مسئولیت پذیری و به رسمیت شناختن و احترام به واقعیت موجود و شیوه ای که برای ارضای نیازهایمان – با توجه به دو عامل پیشین- انتخاب می کنیم است که رفتار کنونی ما را تعیین میکند.
برای مشاهده توضیحات بیشتر اینجا کلیک کنید آموزش و یادگیری این نظریه به آزادی و اختیار شخصی ما در تمام جنبه های زندگی منتهی می شود و نور امید را در دل ما زنده نگه میدارد که:
– ما برایند نیروها و عوامل بیرونی نیستیم.
– ما قربانی گذشته خود نیستیم.
– ما بازیچه لایههای زیرین مغز و هورمونها نیستیم.
– ما رفتار خود را انتخاب می کنیم و تا کنون نیز چنین کرده ایم.
و عوامل بیرونی آنچنان که روانشناسی کنترل بیرونی، محرک- پاسخ، معتقد است نقش مهمی در سرنوشت و رفتارهای ما ندارند.
این تئوری در طی پنجاه سال گذشته در قلمروهای مختلف مورد استفاده و آزمون قرار گرفته و نتایج پرباری درپی داشته است. کاربردهای عملی این نظریه را میتوان به غیر از قلمروی سلامت روانی به طور کلی در چهار قلمرو طبقهبندی کرد:
– مدرسه و روابط معلم و محصل
– خانواده و روابط والدین- فرزندان
– ازدواج و روابط همسران
– محیط کار و روابط کارفرما- کار
[button title=”دانلود” icon=”” icon_position=”” link=”https://www.talarweb.net/download/mag/Nazariye-Entekhab.pdf” target=”_blank” color=”red” font_color=”” large=”0″ class=”” download=”” onclick=””]