معیار انتخاب همسر از دیدگاه روانشناسی
معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه روانشناسان : با پیشرفت علم و تکنولوژی نگرش و باورهای انسان هم تغییر پیداکرده است و یکی از این تغییرات که ما امروز میخواهیم درباره آن صحبت کنیم تغییر در نحوه ازدواج و سبک زندگی است. برای اینکه ازدواج موفق وزندگی خوبی داشته باشید باید یک سری اصول را رعایت کنید که ما امروز در وبسایت تالار وب برای شما درباره معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه روانشناسان را توضیح دادهایم که امیدواریم موردتوجهتان قرار بگیرد. همراه ما باشید.
برای یک ازدواج موفق ملزم به رسیدن بلوغ کامل هستید:
- بلوغ عقلی یا فکری
- بلوغ عاطفی یا هیجانی
- بلوغ شخصیتی
- بلوغ اجتماعی
- بلوغ معنوی
- بلوغ مالی
بلوغ عقلی یا فکری
یک فرد بالغ ازنظر فکری و عقلی توانایی تجزیهوتحلیل رویدادهای زندگی و تصمیمگیری درست را دارد، باورهای معقول و منطقی دارد، دارای استقلال فکری است، چالشهای پیش رو را میتواند حل کند، هدف در زندگی دارد و با برنامهریزی برای رسیدن به آن تلاش میکند.
بلوغ عاطفی و هیجانی
یک فرد بالغ میتواند هیجانات مثبت و منفی خود را شناسایی کرده و آن را کنترل و مدیریت کند. این هیجانات عبارتاند از ترس، غم، خشم، تنفر، شادی، تعجب و…
بلوغ شخصیتی
بلوغ شخصیتی یعنی فرد دارای شخصیتی سالم و پایدار باشد. یک شخص وقتی به بلوغ شخصیتی میرسد که میتواند مستقلاً تصمیم بگیرد و به آن عمل کند و همچنین متکیبهخود باشد.
بلوغ اجتماعی
یک فرد وقتی به بلوغ اجتماعی رسید باشد توانایی برقراری ارتباط صحیح با دیگران و جامعه را دارد، مسئولیت کارهایی که دیگران به او میدهند را دارد، میتواند فعالیتها و نقشهای اجتماعی خود را در بهاندازه متعارف نشان بدهد و با جامعه و هنجارهای اجتماعی ارتباط برقرار میکند.
بلوغ معنوی
معنی معنویت یعنی جستجوی معنا و هدف که انسان را بهسوی خدا سوق میدهد و مذهب و معنویت راهی را که انسان زندگی خود را درک کرده است نشان میدهد. زوجها قبل از ازدواج باید به یک بلوغ و هویت معنوی مشابه ازنظر باورهای دینی رسیده باشند.
بلوغ مالی
بلوغ مالی یعنی رسیدن به یک سطح ثابت از درآمد، رفاه مالی و اقتصادی و توانایی مدیریت هزینهها